Schuurwoning

Voor een afgelegen locatie is het zuidwesten van Engeland is deze eigentijdse schuurwoning ontworpen ter vervanging van de huidige lodge. Deze prachtige locatie bevindt zich tussen weidevelden en wordt omringd door groene heuvels.

De wens van de opdrachtgevers om zoveel mogelijk materiaal van de bestaande lodge te hergebruiken in de nieuwe schuuurwoning en daarnaast gebruik te maken van lokale natuurlijke materialen waar mogelijk. Deze benadering maakt deel uit van het algehele doel om een ecologisch verantwoord woonhuis te creëren met een laag energieverbruik in een landelijke context.

Het minimaliseren van de impact op de bestaande terreinomstandigheden is een aanvullend element dat prioriteit kreeg bij dit ontwerp. De oriëntatie en positionering van de schuurwoning en de garage/werkplaats zijn gebaseerd op het behoud van de bestaande grondniveaus en bomen waar mogelijk. Bovendien is de oriëntatie van het hoofdgebouw gericht op het vermijden van direct inkijk vanaf de openbare weg en het creëren van de ideale noord-zuid oriëntatie die een sterke basis vormt voor het voldoen aan de Passiefhuis-standaard. De schuurwoning is ontworpen op baisis van een I-stud houtskeletbouwsysteem waarbij een Fabric First aanpak wordt gehanteerd. Hoge isolatiewaarden worden bereikt door de I-studs te vullen met ingeblazen isolatiemateriaal en deze te bedekken met een doorlopende houtvezelplaatlaag. Bovendien is de gebouwschil luchtdicht uitgevoerd.

Het gebruik van natuurlijke en lokale materialen zoals steen, leisteen en eikenhouten gevelbekleding zorgt voor een schuuruitstaling in een eigentijds jasje. Het gebruik van onbehandeld eikenhout als gevelbekleding laat de schuurwoning natuurlijk verweren waardoor het geleidelijk wordt opgenomen in het agrarische landschap.